top of page

Wanneer ga je naar een coach?

Bijgewerkt op: 9 jan. 2023

Is het een hype? Een luxe? Een Noodzaak? Jij die naar een coach gaat, wanneer doe je dat en vooral wie kies je dan?


Wanneer ga je naar een coach?


Het lijkt wel alsof iedereen nood heeft aan een coach. En wie of wat is dat dan? Heel vaak zie. je letterlijk en figuurlijk het bos niet meer door de bomen: immers iedereen kan en mag zichzelf coach noemen en wie of wat is iemand die jou kan begeleiden in jouw zoektocht. Ervaring leert mij: men komt steevast te laat bij een coach terecht. Jaren van eigen-hulp is dan voorafgegaan aan de doorverwijzing via arts, collega, of kennis. Mensen die dan binnenkomen hebben best al wel een voorraad aan 'faalangst' en 'zelfveroordeling' opgebouwd in zichzelf. Immers, hoe kan het dat jij jezelf niet kan helpen?! Daar heb je meteen al de eerste vastgeroeste overtuiging: bij het ervaren van een probleem of bezorgdheid moet je dat zelf oplossen. I 'v got news for you: dit werkt helemaal niet. Zelf ik als wijze coach en mentor ga ten rade bij mijn collega coaches als ik een bezorgdheid/lastigheid/onzekerheid bij mezelf merk en tegenkom. Ik ben immers net zoals jij een primus in het vermijden van de moeilijke thema's. Of anders gezegd: specialist in het zoeken van omwegen.... Anyway...een coach dient een neutrale, professionele persoon te zin, empatisch, luisterend en op verschillende niveaus tezelfdertijd kunnen analyseren en begeleiden. Geen veroordeling, maar met een brede inzet zodat jij nieuwe en andere opties ook durft/kan verkennen.


Wie past dan?

Zij die een klik heeft met jou?! Niet meer of minder. Dat kan zomaar iemand zijn, soms via een aanbeveling, maar vooral als een arts je doorverwijst dan heb je. nogal snel het idee dat dat de juiste persoon is voor jou. Niets is minder waar. Maak dan ook gebruik van ons koffiemomentje om elkaar beter te leren kennen. Het bespaart je zomaar een aantal teleurstellingen.


Wat mag je verwachten?

Professionaliteit, expertise, levenservaring en een onuitputtelijke flexibiliteit om jouw bezorgdheden samen te doorgronden. Een onderzoeker die vele wegen samen met jou bewandelt, zij aan zij- ter ondersteuning, maar ook een 'advocaat van de duivel' die je zelf leert relativeren en in vraag stellen; om zo verder te groeien vanuit veerkracht en weerbaarheid. Gaat de coach het voor jou oplossen? Nooit! Jij gaat onder begeleiding zelf aan de slag en neen dat is vaak niet van de poes. Maar wel heel erg zingevend! Gaat de coach je raad geven? Hoogstens een aantal opties aanbieden die je kunnen helpen: aan jou om deze op te pikken, te doorgronden en te onderzoeken.


Hoelang ga je bij een coach, of kom je bij mij?

Tijd is onbelangrijk. Wat bij de ene op 3 sessies kan, heeft bij een ander een jaar rijping nodig. Tijd is de eerste 'zekerheid' die je op losse schroeven gaat zetten;

Het is bovendien niet alleen de sessie (2h) die je verder helpt, ook nadien ga je implementeren en beleven wat je allemaal aan inzichten hebt gekregen. De evaluatie van jouw beleving bespreken we telkens bij aanvang van de sessie.


Prijs enzo?

Je betaalt per sessie. Echter als je bijv met een burnout langskomt dan kan ik niet anders zeggen dat de spreekwoordelijke 3 maanden echt wel overschreden zullen worden - hiervoor heb ik speciale trajectprijzen zodat jij ten volle aan en met jezelf aan de slag kan voor een haalbare prijs, ook als je iets meer ruimte wilt nemen voor dit herstel en groeitraject.


Frequentie?

Dat bepaal je zelf. Echter bij opstart is 1x per 4 weken niet echt een aanrader. Ik zorg ook voor tussenin afstem momenten via whatsapp zodat je toch wel je 'ei' kan uitspreken en een kapstok hebt om verder te groeien.


Afspreken?

Neem contact met me op voor meer info en een afspraak.

Annemiek

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page